Hasičské slavnosti Litoměřice (Pá-So)



Datum konání:
10.6.2022
Datum ukončení:
11.6.2022
Tradičním partnerem Hasičských slavností Litoměřice je Hasičský záchranný sbor České republiky, jenž zde naopak prezentuje techniku nejmodernější v rámci statických i dynamických ukázek.
Řada soutěží je připravena i pro děti, a to nejen na výstavišti, ale také v rámci dne otevřených dveří na stanici litoměřických profesionálních hasičů.
Sobotní dopoledne patří slavnostnímu nástupu. Důležitým prvkem pro zdárný průběh oslav a speciálně sobotního slavnostního nástupu jsou koňská spřežení. Diváci se pak mohou v průvodu pokochat pohledem i na techniku taženou právě koňskými spřeženími.
Nedílnou součástí oslav je také páteční Floriánská mše, celebrovaná v katedrále sv. Štěpána v Litoměřicích.
Sobotní večerní program na Lodním náměstí je zaměřen na prezentaci Hasičského záchranného sboru České republiky a jeho techniky. Hasiči zde předvedou ukázky své práce na vodě včetně široké škály techniky a vybavení.
Vrcholem celých slavností je Hasičská hudební fontána, již tradiční vodní a světelná show stříkaná hasičskými proudnicemi, které mají dostřik až 120 metrů, výška fontány je přes 67 metrů.

MAPKA.jpeg

PROGRAM.jpeg

Hasičské slavnosti Litoměřice 2022

Slavnostní průvod

Hasičské slavnosti Litoměřice 2022

Slavnostní nástup, přehlídka a průvod

 


Komentáře


Žádné komentáře doposud nebyly přidány.

Přidat komentář

Vámi zadané osobní údaje budeme zpracovávat za účelem odpovědi. Bližší informace naleznete v zásadách zpracování osobních údajů